در حال بارگذاری ...
یکشنبه 30 دی 1403

نشست مجمع نمایندگان خراسان جنوبی با رؤسای دانشگاه های استان در دانشگاه بیرجند

 

 

 

 

 

 

نشست نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی و رؤسای دانشگاه های استان روز چهارشنبه 96/7/26در محل سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه بیرجند برگزار شد.

در این نشست دکتر خلیل خلیلی رئیس دانشگاه بیرجند ضمن خیرمقدم به میهمانان گفت: دانشگاه های خراسان جنوبی به واسطه دانشجویانی که از سراسر کشور دارد معرف استان هستند و آموزش عالی در این خطه کارکردهای مختلفی داشته و بهره ور و سودمند بوده است.

رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به طرح آمایش سرزمینی استان بر گسترش کمی و کیفی آموزش عالی اظهار داشت؛ اگر اجماع و تأکیدی بر توسعه آموزش عالی داشته باشیم شاید درست تر این باشد که سرمایه گذاری مناسبی در علوم انسانی صورت گیرد.

دکتر خلیلی پیشنهاد ایجاد پایلوت اشتغال آفرینی دانش بنیان در دانشگاه های منطقه را سودمند خواند و گفت: ایجاد موزه علوم و تکنولوژی در شرق کشور در راستای جذب توریسم علمی و تأسیس پژوهشگاه مطالعات منطقه ای با تأکید بر مطالعات کشور افغانستان می تواند در توسعه استان تأثیر بسزایی داشته باشد.

وی از نمایندگان مجلس و مراجع تصمیم گیری خواست تا در بحث بودجه، دانشگاه های خراسان جنوبی با توجه به ملاحظاتی که دارند به طور ویژه دیده شوند.

در این نشست حجه الاسلام و المسلمین محمد باقر عبادی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف با ابراز خرسندی از تشکیل این جلسه توسط دانشگاه بیرجند به تقویت فرهنگ مدنی مانند مسئولیت پذیری، قانون مداری و فرهنگ کار تأکید کرد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود؛ چنانچه پیشنهادات خوبی از سوی وزارت علوم در خصوص بودجه دانشگاه های خراسان جنوبی در لایحه بودجه ارائه شود برای تحقق آن تلاش خواهیم کرد.

دکتر نظر افضلی نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی ارتباط دانشگاه با جامعه و حضور دانشگاهیان در سطح جامعه را ضروری و موجب تأثیرگذاری بر ارتقاء سطح زندگی مردم دانست.

فرهاد فلاحتی نماینده شهرستان های قاینات و زیرکوه نقش آموزش و پرورش و آموزش عالی در کاهش آسیب های اجتماعی و مسایل فرهنگی را برجسته و مؤثر توصیف کرد.

وی با اشاره به کمبود بودجه دانشگاه ها گفت: وقتی برای پژوهشی نیم درصد بودجه می گذاریم و آن هم تخصیص پیدا نمی کند چطور می توانیم پیشرفت کنیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس آمادگی دارند که به استان خراسان جنوبی سفر کنند و از نزدیک با مسایل حوزه آموزش عالی آشنا شوند.

دکتر کاظم قائمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه ایمان راهکار نجات دانشجویان از معضلات اجتماعی است با تأکید بر شفاف سازی مسئولین در اجرای فعالیت ها اظهار داشت؛ دانشگاه همچون قطاری است که باید تمام واگن های آن را با تفکرات مختلف دانشجویی پرکنیم.

دکتر ایرج مهدیزاده رئیس دانشگاه فرهنگیان در این نشست با انتقاد از بی تفاوتی فرهنگی در جامعه عدم تکافوی هزینه های دانشجویی با سرانه در نظر گرفته شده را از جمله موانع کار فرهنگی در این دانشگاه دانست.

دکتر ناصر مهرشاد رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند نیز تمرکز زدایی در حوزه آموزش عالی را ضروری دانست و گفت: دانشگاه های مرکز نشین پایشان روی شریان دانشگاه های حاشیه نشین است.

در پایان دکتر اسدا... سلیم با معرفی پتانسیل های دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: این دانشگاه ۱۰ درصد دانشجویان استان را دارد که ۸۰ درصد آنها وارد بازار کار می شوند وی با اشاره به اینکه ۵ سال از استقلال دانشگاه فنی و حرفه ای گذشته است اظهار داشت: هنوز سرانه بودجه نداریم.